Szemendrey Zsuzsi egy elhivatott szakács története

Az egész az elsős tanulóévem alatt indult Szegeden. 

 

 Ott találkoztam Goda Gáborral aki Szegeden vezeti az Art Hotel konyháját. Felfigyelt rám, meglátta, hogy nem viccből ültem be minden egyes nap a padba és nem csak az érdekelt, hogy meglegyen a bizonyítványom.

A Skills Hungary meghirdetett egy versenyt és mi elindultunk. Megkaptam a támogatásokat mind lelki coaching, mind pedig szakmai szinten. Egy ilyen lehetőséget nem úgy kell elképzelni, mint egy tálcát ami itt van tessék, látom, hogy szorgalmas vagy tegyél vele amit szeretnél. Ez egy bizalmi helyzet, ami a végletekig egyszerűen kifejezhető; annyit kapsz egy versenyfelkészülés közben, a verseny alatt vagy akár utána; amennyit Te magad belefektetsz pont ezzel arányosan és ez csak Te vagy, a körülmények már más téma. Egy biztos, meg kell ismerned magad minden helyzetben ahhoz, hogy tudd mikor mit reagálsz.

Gábor amint meglátta és tesztelni kezdte a képességeimet majd azok határait, sorra újabb és újabb kapuk nyíltak meg előttem. Lehetőségem lett cross traininingekre járni egy-két Accent Hotel konyháján illetve, amint versenyre való ráfordulás volt biztosították számomra, hogy csak arra tudjak fókuszálni ezzel is segítve az összpontosításomat.

 Pár szóban magáról a felkészülésről

A testprojektem megérkezését követően azonnal ötletet ötletre halmoztam, halmoztunk majd minden hibát el kellett követni ami csak lehetséges. Megismertem az alapanyagaimat majd tudásom és tapasztalataim fényében fantáziáltam, majd ezeket sorra megvalósult és ott egyből ki is bukott mi az ami ebből tányérra tehető. Egy titkot elárulok; nem szabad feladni, mert csak a fantázia szab határt. Mikor már a 20.tálalásomat mutattam be, és még mindig nem volt tökéletes akkor kellett rájönnöm, hogy leginkább magamnak kell megfelelnem, de ahhoz látnom kellett, hogy ki, mit vár el tőlem.

Mikor úgy éreztem, hogy körvonalazódni látszik a koncepcióm bemutattam minél több embernek akinek csak lehetett. Köztük Balázs Ferencnek és Varga Gergelynek, akik az Accent Hotellánc executive séfei. Gergő segített nekem a desszert kivitelezésében a világbajnokságra való felkészülésem alatt nála találkoztam Magyari Imrével is akitől szintén bátorító szavakat és kapcsolati segítséget kaptam . Ferenc tanácsokkal látott el, illetve technikai kérdésekben nyújtott számomra megoldásokat. Úgy éreztem bármikor fordulhatok hozzájuk és akármi is történik biztonságban vagyok ezáltal is nőtt a teljesítőképességem, hiszen tudtam, hogy kitől kérdezhetek akár magammal vagy az ételekkel kapcsolatban.

A tesztek során derültek ki a finomításra szoruló pontok és abban sem hagytak engem egyedül. Egyet szerettem volna, ha kijövök a versenypástomról az időm lejárta után, hogy úgy vegyem le magamról a kötényt, hogy elégedett vagyok a munkámmal és mindent megtettem azért az ételért, amit kiadtam a kezeim közül.  Rendszerben kell gondolkodni és ezért is találtunk így egymásra. Szívből köszönök mindent, mert az egész már a részem és ezt senki nem veheti el tőlem. Csak bíztatni tudok mindenkit, hogy ne féljen belevágni semmibe ha szívvel, őszintén és megállíthatatlanul csinálod egy kis idő elteltével olyan emberek vesznek majd körbe akik valóban látnak. 

 

Szemendrey Zsuzsanna