Hírek

Megváltozott a szakképzési rendszer a 2020 január 1-től.

2020. január 1-én lépett hatályba a 2019. évi LXXX. sz. törvény a szakképzésről, mely alapvetően alakítja át a magyar szakképzés rendszerét.

2020. szeptember 1-én kezdődő tanévben a szakképzésbe belépő tanulók már az új jogi szabályozás alapján kezdik meg tanulmányaikat.

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakképesítéseket, az úgynevezett alapszakmákat kizárólag iskolai rendszerben lehet majd tanulni szakképző iskolákban vagy technikumokban.

Kalória címke!!

Mind a mai napig az elhízás sokak szemében falánk, lusta, kicsit butuska és fegyelmezetlen emberek szégyene. Angliában ez a probléma ismét napirendre került  A cikk  szemléletével felhívja a figyelmet az elhízás elôfordulására és ennek riasztó tendenciáira és a megelôzésre. Ezen kívűl könnyebbé teszi a tudatos étkezést és a kalória bevitel megfelelő kiszámíthatóságát. Az éttermek a táplálék összetételének pontos feltüntetésével átláthatóbbá és érthetőbbé tennék a vendégeik számára, hogy a kínálatukban szereplő ételek mennyiben felelnek meg az egészéges étkezés alapelveinek” 

Visszalépett az Angol csapat a Bocuse D'Or Európai válogatójáról

Vendéglátás Magazin idézte Simon Rogan, a brit Bocuse d’Or-csapat elnökét: „Nagyon nagy veszteséggel a szívünkben hoztuk meg azt a jól megfontolt döntést, hogy visszalépünk az Európai Válogatótól. Fantasztikus csapatunk van, és nagyon vártuk, hogy ott lehessünk ezen a magas rangú versenyen. Ugyanakkor azt is nagyon fontosnak tartottuk, hogy teljes erőbedobással versenyezzünk, ezt azonban a Covid-19 okozta károk nem teszik lehetővé.”

Pálinka múzeumi élmények

Ismerje meg a világhírű Pálinka történelmét, és ízlelje meg az évszázados múltú spirituszt!

Kóstolja meg Magyarország híres pálinkáit, miközben egy érdekfeszítő és interaktív kiállításon vesz részt! A Budapest szívében található Pálinka Múzeum hivatása, hogy mélyrehatóbban megismertesse a világhírű magyar pálinka eredetét miközben szakemberek segítségével mutatják be pálinkakóstolás közben a szesz főzésének csínját-bínját.

 

https://palinkaexperience.hu/#bar

 

Oldalak